Panenský olivový olej - PET Basso 5l
Panenský olivový olej - PET Basso 5l
Tradícia olivových olejov už od roku 1904 Výberová akosť olivového oleja získaného priamo z olív iba mechanickými postupmi. Zobraziť viac
Olivový olej sa delí do šiestich základných skupín podľa kvality.
Najvyššia kvalita olivového oleja sa označuje ako extra panenský olivový olej , ktorý vzniká prvým mechanickým lisovaním olív za studena, čím je zachovaných najviac vitamínov a ďalších cenných látok. Druhým lisovaním, ktoré už prebieha za tepla, vzniká olivový olej .
Tretím lisovaním za tepla vzniká tzv. sansa , čiže olivový olej z pokrutín, ktorý je stále veľmi kvalitným olejom.
Zloženie
Zmes olivových olejov pochádzajúcich z Európskej únie.
Možnosti úpravy
Panenský olej je považovaný za kráľa medzi olivovými olejmi. Pre svoju dokonalú vôňu a chuť sa používa predovšetkým na:
- Dochutenie šalátov, polievok, obložených mís, cestovín, ryže na biftečky
- Vyprážanie, pretože sa neprepaľuje a je považovaný za najzdravší tuk
Prečo používať olivový olej
Olivový olej pomáha telu znižovať hladinu cholesterolu, ďalej je to antioxidant, tzn. že chráni organizmus pred pôsobením voľných radikálov a má mnoho ďalších blahodarných účinkov na organizmus.
Je veľmi vhodný na udržanie krásnej a zdravej pleti.
Ďalšie informácie
Balenie: 5 L
Kartón : 4 ks (objednať je možné ľubovoľné množstvo kusov
Skladovanie: Na udržanie kvality oleja sa odporúča skladovať olej v tme a nie v blízkosti tepelných zdrojov. Pri skladovaní pod 7°C dochádza k tuhnutiu. Je to bežný jav, ktorý neohrozuje kvalitu výrobku, ale skôr dokazuje, že výrobok nie je riedený
Výživové hodnoty v 100 ml
Energia | 3389kj /824kcal |
---|---|
Tuky z toho mononenasýtené mastné kyseliny z toho nasýtené mastné kyseliny z toho polynenasýtené mastné kyseliny | 91,6 g 69,3 g 13,3 g 9,0 g |
Sacharidy | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Pre tento produkt neboli pridané žiadne recenzie.