Penne Alla Boscaiola
24. 8. 2023
Suroviny
- 400g penne
- 500g húb napr. šampiňóny
- 500g krájaných paradajok
- 4 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- 70g anglickej slaniny
- pol pohára bieleho vína
- olivový olej
- soľ
- feferónka alebo feferónkový krém
Príprava
Anglickú slaninu nakrájanú na kúsky za stáleho miešania osmahneme na olivovom oleji s nakrájaným cesnakom.
Pridáme šampiňóny alebo huby (aj sušené) nakrájané nadrobno.
Podlejeme vínom, necháme víno vypariť, pridáme krájané paradajky, osolíme a prípadne pridáme feferónku. Prikryjeme a na miernom ohni povaríme za častého miešania asi 15 minút. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zamiešame.
Medzi tým si uvaríme cestoviny, scedíme ich a pridáme do hrnca s pripravenou omáčkou. Znovu zamiešame, posypeme strúhaným parmezánom a podávame.
Čas prípravy: 20 minút
Porcie: 4 osoby