Vretena (Fusilli) Reggia 500g
Vretena (Fusilli) Reggia 500g
Prílohové cestoviny. Fusilli je druh cestovín typický pre juh Italié najmä z oblasti Molise a Kampánie Zobraziť viac
Semolina je múka z tvrdej pšenice, z čoho plynie aj ďalší používaný názov tohto druhu cestovín, a to cestoviny z tvrdej pšenice. Semolina je druhým najrozšírenejším druhom. Pestuje sa v Európe, Austrálii a Kanade. Na výrobu väčšiny tuzemských cestovín sa používa pšenica obyčajná. Tvrdá pšenica je ako základná surovina na výrobu cestovín drahšia, avšak vhodnejšia. Cestoviny vyrobené zo semoliny sa nelepia, nerozvarujú, sú tvarovo stálejšie. Príprava: cestoviny sa varí "al dente" (na skus) v dostatočne slanej vode, mierne sa ochladí a pridá sa trocha panenského olivového oleja. Varením " al dente " sa rozumie také varenie, pri ktorom cestovina vo vnútri zostane mierne nedovarená.
Zloženie
Semolina z tvrdej pšenice , voda.
Obsahuje lepok .
Návod na prípravu
- Množstvo vody a soli : pomer by mal byť 1 liter vody, 10 g soli na 100 g cestovín
- Po 2 minútach varu je potrebné cestoviny premiešať (zdvihnúť ich od dna) tak, aby plávali voľne vo vode
- Cestoviny uvariť " al dente " (na skus), max. 10 minút inak potom pustí moc škrobu a znižuje sa ich nutričná hodnota
- Opatrne scediť a malé množstvo vody , v ktorom sme varili cestoviny možno použiť pri konečnej úprave pre lepšiu konzistenciu omáčok
Ďalšie informácie
Balenie : 500 g
Kartón : 24 ks (objednať je možné ľubovoľné množstvo kusov)
Skladovanie : Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným svetlom
Výživové údaje v 100g
Energia | 1524kJ/360kcal |
Tuky z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,3g 0,2g |
Sacharidy z toho cukry | 73g 3g |
Vláknina | 2,9g |
Bielkoviny | 12,5g |
Soľ | 0,007g |
Pre tento produkt neboli pridané žiadne recenzie.