Vretena (Fusilli) Reggia 5kg

Pastificio Antonio Pallante s.r.l.

Vretena (Fusilli) Reggia 5kg

Pastificio Antonio Pallante s.r.l.
0
Hodnotenia
Strážny pes
Pastificio Antonio Pallante s.r.l.

Prílohové cestoviny. Vretena (Fusilli) je druh cestovín typický pre juh Italié najmä z oblastí Molise a Kampánie Zobraziť viac

Dostupnosť 7 dní
12,00 € s DPH
+
EAN:
8008857350486
SKU:
36003
Výrobca
Pastificio Antonio Pallante s.r.l.
Kategórie:
Neplnené

Semolina je múka z tvrdej pšenice, z čoho plynie aj ďalší používaný názov tohto druhu cestovín, a to cestoviny z tvrdej pšenice. Semolina je druhým najrozšírenejším druhom. Pestuje sa v Európe, Austrálii a Kanade. Na výrobu väčšiny tuzemských cestovín sa používa pšenica obyčajná. Tvrdá pšenica je ako základná surovina na výrobu cestovín drahšia, avšak vhodnejšia. Cestoviny vyrobené zo semoliny sa nelepia, nerozvarujú, sú tvarovo stálejšie. Príprava: cestoviny sa varí "al dente" (na skus) v dostatočne slanej vode, mierne sa ochladí a pridá sa trocha panenského olivového oleja. Varením " al dente " sa rozumie také varenie, pri ktorom cestovina vo vnútri zostane mierne nedovarená.

Zloženie

Semolina z tvrdej pšenice , voda. Obsahuje lepok .

Návod na prípravu

  • Množstvo vody a soli : pomer by mal byť 1 liter vody, 10 g soli na 100 g cestovín
  • Po 2 minútach varu je potrebné cestoviny premiešať (zdvihnúť ich od dna) tak, aby plávali voľne vo vode
  • Cestoviny uvariť " al dente " (na skus), max. 10 minút inak potom pustí moc škrobu a znižuje sa ich nutričná hodnota
  • Opatrne scediť a malé množstvo vody , v ktorom sme varili cestoviny možno použiť pri konečnej úprave pre lepšiu konzistenciu omáčok

Ďalšie informácie

Balenie : 5000 g
Kartón : 3 ks (objednať je možné ľubovoľné množstvo kusov)
Skladovanie : Skladujte v suchu a chráňte pred priamym slnečným svetlom

Výživové údaje v 100g

Energia 1524kJ/360kcal

Tuky

z toho nasýtené mastné kyseliny

1,3g

0,2g

Sacharidy

z toho cukry

73g

3g

Vláknina 2,9g
Bielkoviny 12,5g
Soľ 0,007g
24.08.2023
recipe image

Anglickú slaninu nakrájanú na kúsky za stáleho miešania osmahneme na olivovom oleji s nakrájaným cesnakom.Pridáme šampiňóny alebo huby (aj sušené) nakrájané nadrobno. Podlejeme vínom, necháme víno…

Pre tento produkt neboli pridané žiadne recenzie.